Udržateľnosť

blog_post_5

Pre rok 2022 je udržateľnosť prioritou. Aj dizajnéri sa snažia pomôcť ekosystému v prírode. Vytvárajú dizajnérske kúsky, ktoré majú dlhšiu životnosť, sú praktické, recyklovateľné a predovšetkým ľahko udržateľné. Snažia sa nabádať ľudí, aby zabudli na príliš konzumný životný štýl. Skúste aj vy zmeniť myslenie a kúp, opotrebuj a zahoď, premeňte na renovuj a šetri prostredie. Heslo roka 2022 je renovovať. Šetriť prostredie a nebáť sa renovovať staré a zdanlivo nepotrebné kusy nábytku prípadne tvoriť vlastné DIY (urob si sám) dekorácie alebo nábytok. "Trvalý štýl" je jedinečný štýl, ktorý prospieva aj životnému prostrediu.

Spájať staré s novým neznamená napchať do domu, čo sa len dá. Zlaté pravidlo znie: minimalizujte nábytok, nech môže priestor „dýchať“, tak zároveň dáte šancu vyniknúť nejakému pozoruhodnému kúsku. K mohutnému drevenému stolu voľte jednoduché moderné stoličky.

Starý nábytok nemusia byť haraburdy, ale skryté poklady. Závisí od uhla vášho pohľadu. Koniec - koncov renovovať staré kusy nábytku je už dlhšie veľmi trendová záležitosť, takže pomáhate planéte a zároveň podporujete svoju kreativitu a jedinečnosť. Ďalším bonusom je zaručená psychohygiena.